ContaCont.ro - Contabilitate si conturi

548

» Resurse » Dictionar

gestiunea trezoreriei

program de facturare
stabileste si urmareste nevoile de mijloace banesti pentru realizarea sarcinilor de exploatare, pe baza unui buget de venituri si cheltuieli, stabileste creditelepe termen scurt ce vor fi utilizate, cuantumul si costurile aferente precum si posibilitatile de plasament pe termen scurt.
îsi propune folosirea unor mijloace pentru optimizarea încasarilor si platilor si pentru mentinerea echilibrului financiar cu costuri cât mai reduse. Gestiunea pe termen scurt urmareste doua cerinte importante: sa minimizeze costul capitalului, daca trezoreria este negativa si sunt necesare credite, si sa maximizeze rentabilitatea capitalului, daca trezopreria este pozitiva si se impune efectuarea unor plasamente pe termen scurt.
cuprinde totalitatea mijloacelor pe care le folose ste întreprindereacare au ca scop accelerarea încasarilor, plata la timp a obligatiilor în vederea mentinerii echilibrului sau si în conditiile unor cheltuieli minime.
presupune previzionarea echilibrului financiar pe termen scurt, aîncasarilor si platilor întreprinderii. Previziunile de trezorerie, din punct de vedere al planific arii propriu-zise, pot fi pe perioade anuale sau multianuale, de trei sau cinci ani. Acestea fac obiectul bugetului de venituri si cheltuieli si respectiv planului de finantare. Pe plan operativ, previziunilede trezorerie sunt stabilite luna de luna pe un orizont anual sau, uneori, semestrial.
are sarcina de alegere a mijloacelor de acoperire a dezechilibrului si de plasare a excedentului de trezorerie.

Comentarii
Nume:
E-mail:
Web:

Cuvinte cheie

Au contribuit
Filip Lepus
Filip NET
Site-uri contabilitate
contacafe.ro
Conta.ro
Contabilul.ro
contabilii.ro
Razvan Mustata
Alte resurse
Editura Universul Juridic
juridice.ro
codulmuncii.ro
Legaturi:
Utilaje restaurante
Reteta.ro - retete culinare
Copiii.ro
Psihologu.ro - Psigologie
Aer Conditionat
Clinica Stomatologica Brasov
Manusi Box Everlast
Hubners Who is Who
Parteneri:
Enews.ro - revista presei online
Inregistrare Marci
Aparate masurare alcoolemie
Aparate masurare sunet
Balkan Travel
Vizitati:
Cofetarie
Ceainarie
Aer Conditionat
Magazin haine
Destinatii vacante
© Filip Lepus 2011