ContaCont.ro - Contabilitate si conturi

547

» Resurse » Dictionar

Aval

program de facturare
Angajament scris, garantie de plata in plus (alta decat a girantilor) a unui efect comercial pe care o ia asupra sa o persoana straina de cambie sau chiar un semnatar al ei, altul decat trasul, numit avalist, pentru toate indatoririle altui semnatar al cambiei (avalizatul).

Cambia poate circula si fara aval deoarece acesta nu este indispensabil. Daca nu se indica numele persoanei pe care o garanteaza acesta, se presupune dat pentru tras, in cazul cand a fost acceptata cambia, sau pentru un tragator in caz contrar.

Avalul poate fi dat de o persoana fizica, de o institutie financiara, o unitate comerciala sau de catre o banca.

Avalul constituie o conditie ce trebuie indeplinita inainte ca documentele sa fie remise spre incasare: el trebuie intrebuintat adesea pentru garantarea platilor sub forma documentelor spre acceptare.

Cambiile care nu au avalul inscris se restituie exportatorului prin intermediul bancii; dupa avizare exportatorul are garantia ca marfurile pe care le expediaza vor fi platite, la scadentele convenite, de importator sau de girantul lui.

Mai mult, cambia acceptata si avalizata poate constitui pentru exportator o sursa de credit, deoarece aceasta poate fi scontata, oferind astfel posibilitatea intrarii cu anticipatie in posesia mijloacelor valutare.

Averea in banca la termen este constituita din depozitele in bani la termen de pana la 90 de zile si care trebuie sa figureze separat in bilant.

Comentarii
Nume:
E-mail:
Web:

Cuvinte cheie

Au contribuit
Filip Lepus
Filip NET
Site-uri contabilitate
contacafe.ro
Conta.ro
Contabilul.ro
contabilii.ro
Razvan Mustata
Alte resurse
Editura Universul Juridic
juridice.ro
codulmuncii.ro
Legaturi:
Utilaje restaurante
Reteta.ro - retete culinare
Copiii.ro
Psihologu.ro - Psigologie
Aer Conditionat
Clinica Stomatologica Brasov
Manusi Box Everlast
Hubners
Parteneri:
Enews.ro - revista presei online
Inregistrare Marci
Aparate masurare alcoolemie
Aparate masurare sunet
Balkan Travel
Vizitati:
Cofetarie
Ceainarie
Aer Conditionat
Magazin haine
Destinatii vacante
© Filip Lepus 2011