www.ContaCont.ro - Contabilitate si conturi

741

Clasificarea ocupatiilor din Romania 2008 - COR 2008

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Grupe majore Subgrupe majore Grupe minore Grupe de baza
 
cauta
»

Grupa majora 7 - Mestesugari si lucratori calificati in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor

Cod Descriere
Grupa 7 - 4 inregistrari
71 Meseriasi si muncitori calificati in industria extractiva si constructii
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Meseriasii si muncitorii calificati din industria extractiva si constructii executa lucrari de extragere a minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata (carbune), extrag si prelucreaza pietrele destinate constructiilor si executa lucrari specifice activitatilor de constructii.
72 Meseriasi si muncitori calificati in metalurgie, constructii metalice si asimilati
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Muncitorii din aceasta subgrupa majora toarna metalele, le sudeaza, le prelucreaza la cald sau prin alte procedee; monteaza, intretin si repara structuri metalice; regleaza masini unelte; asambleaza, intretin si repara motoare, vehicule, instalatii si echipamente electrice.
73 Meseriasi si muncitori calificati in mecanica fina, artizanat, imprimerie si asimilati
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Meseriasii din mecanica fina, artizanat, imprimerie si asimilatii acestora realizeaza si repara instrumente si aparate de mecanica fina si precizie, instrumente muzicale, bijuterii, articole artizanate din lemn, textile, piele si alte materiale, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile se executa manual sau cu scule si masini mecanice, pentru reducerea efortului fizic sau imbunatatirea calitatii produselor.
74 Meseriasi si muncitori calificati in industria alimentara si alte meserii artizanale
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Meseriasii si muncitorii calificati din industria alimentara si alte meserii artizanale actioneaza, manual sau mecanic, pentru prelucrarea si prepararea materiilor prime din agricultura si pescuit si le transforma in bunuri alimentare si in alte produse; executa si repara articole din lemn, textile, blanuri, piele si alte materiale.

Cuvinte cheie