www.ContaCont.ro - Contabilitate si conturi

695

Clasificarea ocupatiilor din Romania 2008 - COR 2008

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Grupe majore Subgrupe majore Grupe minore Grupe de baza
 
cauta
»

Grupa majora 8 - Operatori la instalatii si masini si asamblori de masini, echipamente si alte produse

Cod Descriere
Grupa 8 - 3 inregistrari
81 Operatori la instalatiile fixe si lucratori asimilati
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Operatorii (conducatorii) la instalatii si accesorii fixe conduc si supravegheaza functionarea corecta a agregatelor si instalatiilor fixe, prin actionarea unor sisteme de comanda sau telecomanda, in vederea transformarii metalelor, sticlei, ceramicii, lemnului, hartiei sau produselor chimice; supravegheaza instalatiile de tratare a apei, productia de energie electrica sau alte instalatii; conduc si supravegheaza liniile de montare automata sau semiautomata, precum si robotii industriali.
82 Operatori la masini, utilaje si asamblori de masini, echipamente si alte produse
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Operatorii la masini, utilaje si asamblorii conduc si supravegheaza masinile si instalatiile utilizate pentru: fabricarea de produse metalice sau minerale, produse chimice, produse din materiale plastice, lemn, hartie, produse textile, articole din blana si piele; prepara bunurile alimentare; conduc masini de imprimare si legatorie, masini de ambalat si etichetat, linii de montaj automatizate.
83 Conducatori de vehicule si operatori la instalatii mobile
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Conducatorii de vehicule conduc locomotive si autovehicule de tipuri si capacitati diferite. Operatorii pe instalatiile mobile conduc tractoare si masini agricole, masini si utilaje terasiere, macarale, poduri mobile, instalatii de transport marfuri paletizate: conduc navele maritime si fluviale si executa alte sarcini de supraveghere in timpul navigatiei. Pentru exercitarea meseriei este necesar sa cunoasca modul de functionare a masinilor si regulile de circulatie si manevra.

Cuvinte cheie